Wordpress Kurulumu ve Kullanımı

Wordpress ile Site Kurulumu

Hazır tema ile web sayfası kurulumuna imkan veren en büyük ve en kaliteli sistemlerden birisi wordpress sistemidir. Bu sistemde tasarımcılar ve web yazılımcılar kendi temalarını üreterek satışa sunabilirler. Bu sayede wordpress kullanıcıyla, üreticiyi aynı platformda buluşturur. Basit birkaç adımı takip ederek wordpress ile site kurmak oldukça kolaydır. Temel düzeyde bilgisayar kullanabilen ve internette aradığını bulma konusunda biraz tecrübeye sahip kullanıcılar kolaylıkla wordpress ücretsiz temaları ile site kurabilirler.

Wordpress’in Avantajları ve Dezavantajları

Peki wordpress neden bir anda dünyada en sık kullanılan site kurulum platformu haline geldi? Bu sorunun çok sayıda cevabı var. Tercih edilmemesi konusunda da geçerli nedenleri olan bu platformun, uygun fiyat – performans grafiğinin oldukça başarılı olduğunu belirtebiliriz. En önemli özelliği ücretsiz veya çok uygun ücretlerle en iyi web sitelerinin kalitesinde bir web sitesine sahip olabilmenizdir. Çoğu tema akıllı telefonlarla ve tabletlerle uyumludur. Temalar üreticileri tarafından geliştirilmekte ve wordpress eklentileri ile uyumlu hale getirilmektedir. Tema kurulumundan sonra kullanabileceğiniz sayısız eklenti ile çok daha kaliteli sitelere sahip olabilirsiniz. Wordpress’in en büyük dezavantajı ise benzer temaları dünyada herkesin kullanabilmesi, yani sizin site tasarımınıza başkalarının da sahip olabilmesidir. Sanıldığının aksine her şey hazır halde değildir. Tasarımı düzgün bir şekilde oluşturmak için sayfalar oluşturmanız, fotoğraflar eklemeniz, menüleri belirlemeniz, slider, footer gibi alanların ayarlarını tanımlamanız gerekir. Yine de kurulum ve kullanım çok sayıda doküman sayesinde oldukça yeterlidir.

Kurulum Adımları

Wordpress Türkiye sayfasından en son sürümü indirdikten sonra, klasörleri web sayfanıza aktarıp web tarayıcınıza site adresinizi girerek kuruluma başlayabilirsiniz. Kurulum oldukça kısa ve basittir. Hosting sağlayıcınız tarafından verilen bilgileri wordpress kurulumunda kullanılıp kullanıcı adı ve parola belirenir. Kullanıcı adı ve parola bu adımdan sonra admin paneline giriş için kullanılır. Kurulum bittikten sonra wp-content klasörü içerisindeki themes bölümüne istenilen temalar eklenir ve admin panelinden bu temalar aktifleştirilir. Dosyaların hosting server’larına gönderimi sırasında FileZilla veya CuteFTP türü programlar kullanılabilir. Sadece birkaç adımda reklamsız, sorunsuz, teknik destekli ve uygun fiyatlı bir web sayfasına sahip olabilirsiniz.

Çokça Gelen Sorular; Wordpress kurulumu nasıl yapılır? Wordpress nasıl kullanılır? Avantajları ve Dezavantajları nelerdir? 

Yorum yapın